До 80-річчя АКАДЕМІКА НАН УКРАЇНИ, ДОКТОРА ЕКОНОМІЧНИХ НАУК, ПРОФЕСОРА, ГОЛОВНОГО РЕДАКТОРА ЖУРНАЛУ «ЕКОНОМІКА УКРАЇНИ» ВАЛЕРІЯ МИХАЙЛОВИЧА ГЕЙЦЯ - Редакційна колегія (Економіка України, 2025)
20 квітня 2025 року свій славетний ювілей відзначає видатна людина і авторитетний учений Валерій Геєць. Йому виповнюється 80, і його особистих та професійних здобутків вистачило б не на одну успішну біографію. Народився ювіляр на Чернігівщині. Після закінчення в 1968 р. механіко-математичного факультету Київського державного університету імені Т.Г. Шевченка і захисту дисертації на здобуття вченого ступеня кандидата економічних наук (1974 р.) він залишався вірним своєму професійному вибору і під час роботи в Академії наук, і в період роботи за кордоном, і в карколомні 1990-ті, коли непереборні для багатьох перешкоди виявилися для нього роками стрімкого фахового зростання. Він доктор економічних наук (1988 р.) і професор (1991 р.), у 47 років став членом-кореспондентом НАН України, а через три роки –– академіком Національної академії наук України. Його творчий доробок налічує більш як 600 праць, серед яких понад 45 монографій (9 індивідуальних). У 1997 р. Валерій Геєць очолив Інститут економічного прогнозування НАН України, з 2007 р. він Головний редактор журналу «Економіка України». Його роль у долі журналу «Економіка України» важко переоцінити. Для редакційної колегії журналу –– велика честь працювати з шановним ювіляром. Його особиста працьовитість, професіоналізм, широка ерудиція і життєлюбство надихають, заряджаючи оптимізмом. Дякуючи йому за довгі роки ефективної спільної роботи, щиро бажаємо ювілярові міцного здоров’я й творчого натхнення, яким він завжди виділявся на науковому просторі України протягом усього свого яскравого, невтомного і плідного життя.