ЩОДО КЛАСИФІКАЦІЇ ДЕРЖАВНО-ПРИВАТНОГО ПАРТНЕРСТВА У СФЕРІ ВУГЛЕВИДОБУВАННЯ - АМОША, Олександр; ЧЕРЕВАТСЬКИЙ , Данило; ПЕТРОВА, Ірина (Економіка України, 2024)
Запропоновано із застосуванням гексаграм, що містять ознаки “власність – фінансування – управління”, для двох суб’єктів – по одному з державного і приватного секторів – метод класифікації варіантів державно-приватного партнерства у сфері шахтного видобування вугілля. Доведено, що корпоративна розробка шахтного поля, яка є перспективною формою спільного видобування вугілля приватною фірмою і державним підприємством (шахтою), не є варіантом державно-приватного партнерства, але може бути реалізована як така через модель індустріального парку, створеного за концесійною угодою між Міненерговугілля України та приватною компанією, яка управляє індустріальним парком.