ОСОБЛИВОСТІ ВЗАЄМОЗВ’ЯЗКУ ЕКОНОМІЧНИХ ТА ПОЛІТИЧНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ НА ШЛЯХУ ДО РЕКОНСТРУКТИВНОГО РОЗВИТКУ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ * : Частина І. Від космополітичного універсалізму до еволюційно-інституційного трактування господарського розвитку - ГЕЄЦЬ , Валерій (Економіка України, 2024)
Розглянуто процес виходу з існуючого політичного циклу в економічній політиці завдяки забезпеченню нового рівня розвитку соціального капіталу на основі вдосконалення людської особистості, політичної конкуренції та конкуренції в бізнесі. Проаналізовано питання ліквідації монопольного контролю над власністю з використанням досягнень української економічної науки, яка має історичні традиції в розвитку ринкових відносин, на засадах історико<логічного підходу, що дає підстави для пошуку шляхів досягнення успіху в сучасних умовах, перш за все, в розвитку економіки