СУТНІСТЬ І ЗМІСТ КОНЦЕПТУ “ЕКОСИСТЕМНИЙ ПІДХІД” В ЕКОНОМІЧНІЙ НАУЦІ - ВЕКЛИЧ , Оксана (Економіка України, 2024)
Розкрито сутність концепту екосистемного підходу в широкому та вузькому значенні. Вперше сформульовано та введено в науковий термінологічний обіг поняття “екосистемне оцінювання”. Запропоновано, розроблено та покроково розкрито алгоритм упровадження методу екосистемного оцінювання. Представлено цикл його реалізації, що надає можливість своєчасного діагностування соціо-еколого-економічних проблем функціонування будь-якої екосистеми, перетворюючи екосистемний підхід з абстрактного поняття на конкретні управлінські дії.