УПРАВЛІННЯ ТАЛАНОВИТОЮ МОЛОДДЮ ЧЕРЕЗ “ПРАКТИКАНТСЬКІ ПРОГРАМИ” - НОРБЕРТ , Том (Економіка України, 2019)
Управління талантами є одним з найважливіших інструментів управління персоналом в усьому світі. Проте, за оцінкою тисячі менеджерів з персоналу, це здійснюється ще не на належному рівні. Автор провів багато емпіричних досліджень у німецькомовних країнах. Одним з результатів є те, що в сегменті молодих бізнес-професіоналів існують добре розроблені програми, так звані «Програми стажерів» або «Програми для випускників», спеціально для економістів і спеціалістів у технічних галузях. 130 програм стажування було систематично проаналізовано: які цілі було поставлено, які дії проводилися для досягнення мети та які результати отримано. Шість гіпотез було апробовано/тестовано. Вони роблять вклад у подальші дослідження і допомагають менеджерам з персоналу уникнути помилок. Принаймні, у цій галузі управління талантами ефективну роботу щодо управління персоналом проведено.