ШЛЯХ УКРАЇНИ В ЄВРОПУ: ПОДОЛАННЯ ПЕРЕШКОД - ПАВЛОВСЬКИЙ, Кшиштоф (Економіка України, 2022)
Наведено сучасний аналіз безпрецедентних досягнень Південної Кореї у всіх галузях розвитку. Розглянуто конфуціанство як модель всебічних відносин, яке довело свою здатність динамічно модернізувати і творчо засвоювати досягнення інших культур. Відзначено ефективний синтез цінностей конфуціанства і протестантизму в процесі модернізації Республіки Корея. Показано, що південнокорейський досвід модернізації та розвитку економіки є корисним для України на шляху до Європи.