ОЦІНКА ЗАДОВОЛЕНОСТІ КЛІЄНТІВ У ПРИВАТНІЙ БАНКІВСЬКІЙ СИСТЕМІ АЗЕРБАЙДЖАНУ - САФАРЛІ, Ельмір; ГАСІМЗАДЕ, Наргіз (Економіка України, 2022)
Розроблено принципи і методологічний апарат системи підвищення лояльності клієнтів банківських послуг на основі маркетингу відносин у банківській системі Азербайджану. Відповідно до поставленої мети вирішено такі завдання: Встановлено особливості банківських послуг, що визначають специфіку маркетингу банківських послуг. Проаналізовано сфери застосування психологічних теорій мотивації в маркетингу банківських послуг і висвітлено особливості процесу прийняття рішення про придбання банківських послуг. Досліджено стан і перспективи вітчизняного ринку банківських послуг, його структуру, конкурентне середовище. Проведено порівняльний аналіз пропозиції азербайджанських та іноземних банків. Визначено фактори, що впливають на формування лояльності клієнтів. Досліджено інструменти маркетингу відносин, які використовуються для підвищення лояльності клієнтів. Розроблено методологічний апарат системи підвищення лояльності споживачів банківських послуг. Зокрема, запропоновано процедуру оцінки задоволеності клієнтів –– основної складової лояльності; розроблено процедуру визначення ключових споживачів; описано стратегії підвищення лояльності ключових споживачів; наведено конкретні способи підвищення лояльності.