ДО 85-річчя АКАДЕМІКА НАН УКРАЇНИ ЮРІЯ ЮРІЙОВИЧА ТУНИЦІ: Відомий учений, знаний у світі економіст-еколог, новатор і Вчитель - Редколегія, Редакція (Економіка України, 2026)
19 травня 2026 р. свій 85-річний ювілей святкує відомий учений у галузі економіки природокористування і охорони довкілля, доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, кавалер ордена «За заслуги» ІІ і ІІІ ступенів, почесний професор Трансільванського університету (Румунія), академік НАН України Юрій Юрійович Туниця. Наукова спільнота вітає шановного вченого з ювілеєм, бажає йому міцного здоров’я, творчого натхнення і невичерпної енергії на шляху розвитку української економічної науки. Юрія Юрійович Туниця широко відомий за межами нашої держави. Його наукові доробки в царині екологічної економіки (насамперед ідею Екологічної Конституції Землі) знають у багатьох куточках земної кулі. Саме тому його друзі й колеги, вчені, з якими він перетинався протягом свого довгого шляху науковця, представники світової наукової спільноти приєднуються до привітань з нагоди його ювілею. Свої поздоровлення надіслали: Professor Nancy Stiegler (Western Cape, South Africa), Igor Chernyshev (Geneva, Switzerland), Kaliopi Gaganis-Georgiadis (Adelaide, South Australia), Rafał Marcin Wasik (Washington, USA), Carlos Pinto (Lisbon, Portugal), Blagica Novkovska (North Macedonia).