ДО 70-річчя ДОКТОРА ЕКОНОМІЧНИХ НАУК, ПРОФЕСОРА ВЯЧЕСЛАВА ІВАНОВИЧА ЛЯШЕНКА: Відомий вчений, організатор, науковий керівник - Редколегія, Редакція (Економіка України, 2026)
9 квітня цього року свій 70-річний ювілей святкує провідний український учений Інституту економіки промисловості НАН України, доктор економічних наук, професор Вячеслав Іванович Ляшенко. Ювіляр − відомий в Україні фахівець з проблем державної та регіональної регуляторної політики. Майже 20 років він очолює відділ регуляторної політики та розвитку підприємництва Інституту. Протягом багатьох років розвиває традиції наукової школи просторового розвитку, інноваційної та регуляторної політики, заснованої академіком НАН України М.Г. Чумаченком. В.І. Ляшенко бере активну участь у підготовці наукових кадрів, виступає науковим керівником, консультантом і офіційним опонентом у працях, присвячених розвитку бізнес-моделей на основі цифрових платформ, можливостям проривного розвитку України, режимам реалізації регуляторної політики у сфері малого і середнього бізнесу. Наукова громадськість, колеги і друзі щиро вітають Вячеслава Івановича Ляшенка з ювілеєм, бажають міцного здоров’я й довгих років життя, щастя і благополуччя, нових творчих звершень, успіхів, миру і злагоди!