ВИДАТНА УКРАЇНСЬКА ВЧЕНА-ЕКОНОМІСТКА Й ОСВІТЯНКА: ПАМ’ЯТІ ВІРИ ІВАНІВНИ КУЦЕНКО - , Редакція (Економіка України, 2025)
22 серпня 2025 р. пішла з життя доктор економічних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України, Відмінник освіти України, Віра Іванівна Куценко – одна з видатних учених, що започаткували дослідження соціальної сфери України як окремого об’єкта наукового аналізу. За понад півстоліття наукової діяльності вона внесла вклад у вивчення теоретичних і практичних аспектів розвитку соціально-гуманітарних галузей, формування й реалізації соціальної політики, територіальної організації соціальної інфраструктури, економіки та управління в освіті. Результати її наукових досліджень діставали широке практичне використання. Вона також викладала у закладах вищої освіти і підготувала цілу плеяду докторів і кандидатів наук. Була вельми плідним автором, маючи загальну кількість публікацій понад півтисячі праць. В.І. Куценко являла собою надзвичайно працьовиту, наполегливу вчену і принципову людину, особистість, яка безсумнівно є прикладом відданого служіння науці.