До 60-річчя ДОКТОРА ЕКОНОМІЧНИХ НАУК ВЛАДИСЛАВА ВІКТОРОВИЧА ЗИМОВЦЯ: Вчений, дослідник і чудовий педагог - Редколегія, Редакція (Економіка України, 2025)
8 вересня 2025 р. виповнюється 60 років відомому вченому, доктору економічних наук, головному науковому співробітнику відділу публічних фінансів Державної установи «Інститут економіки та прогнозування НАН України» Владиславу Вікторовичу Зимовцю. Народився ювіляр у 1965 р. в Києві. У 1988 р. закінчив Київський інститут народного господарства (нині –– Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана). З 1995 р. пов’язав своє життя з наукою, працюючи з початку в Інституті економіки НАН України, а з 2005 р. –– в ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України». У 2011 р. захистив докторську дисертацію на тему «Державна фінансова політика економічного розвитку». З 2023 р. обіймає посаду головного наукового співробітника відділу публічних фінансів, де продовжує дослідження у сфері корпоративних фінансів, стратегій і тактик фінансування бізнесу в умовах нестабільності. За його безпосередньої участі було підготовлено значну кількість таких ґрунтовних науково-аналітичних доповідей, як «Світова криза та її можливі наслідки для економіки України у 2009 році», «Фінансово-монетарні ризики економічного розвитку України у 2014––2015 роках та шляхи їх пом'якшення», «Фінансовий механізм забезпечення розвитку реального сектора України», «Залучення кредитних іноземних запозичень на принципах «Плану Маршалла»», «Оцінка втрат України від воєнного вторгнення РФ», «Фінанси підприємств України під час війни та завдання їх повоєнного відновлення» тощо. Його особистий дослідницьких шлях відображено в численних наукових публікаціях, кількість яких сягає понад 100. Зокрема, це індивідуальні монографії «Акумуляція фінансових ресурсів та економічний розвиток» (2003), «Державна фінансова політика економічного розвитку» (2010). Ювіляр гармонійно поєднує наукову діяльність з науково-організаційною і викладацькою роботою, багато років він є членом редколегії журналу «Економіка України».