ДО ПРОБЛЕМИ ФОРМУВАННЯ НОВОГО НАПРЯМУ ЕКОНОМІЧНОЇ НАУКИ НА ПРИНЦИПАХ ІНКЛЮЗИВНОСТІ Й СТАЛОСТІ Рецензія на книгу: Економіка вражень і природокористування: принципи інклюзивності та сталості. Хумарова Н.І. (наук. ред.) та ін. - МАНЦУРОВ, Ігор (Економіка України, 2024)
Рецензовану книгу «Економіка вражень і природокористування: принципи інклюзивності та сталості», підготовлену колективом авторів за загальною редакцією Н.І. Хумарової, присвячено аналізу формування й становленню системи наукових поглядів щодо економіки вражень як одного з найважливіших і затребуваніших напрямів розвитку інституціональної та інклюзивної економіки, що передбачає поєднання відповідних концептуальних засад з ідеологією соціально орієнтованої ринкової економіки й сталого розвитку суспільства в цілому. У монографії підсумовуються теоретичні погляди зарубіжних і українських учених, які розвивають і обґрунтовують велику ролі природних ресурсів у забезпеченні розвитку економіки вражень на принципах інклюзивності й сталості як матеріальної основи їх формування. Уперше розвинуто сутнісну складову соціо-еколого-економічних відносин відповідно до стадії інклюзивного розвитку: від інтегрованості соціуму в господарську діяльність до економіко-екологічного і еколого-політичного включення, що забезпечується функціонуванням інститутів різних рівнів. Книга становитиме інтерес для широкого кола фахівців у галузі економіки, соціального розвитку, природоохоронної діяльності тощо і буде в нагоді професорсько-викладацькому складу, студентам, аспірантам і здобувачам вищої освіти економіко-екологічних, менеджерських і соціальних спеціальностей.