ПРОБЛЕМИ ПОДАТКОВОГО СТИМУЛЮВАННЯ РАЦІОНАЛЬНОГО ВИКОРИСТАННЯ ТА ОХОРОНИ ЗЕМЕЛЬ - ЄРЕМЄЄВА, Н.В. (Economics and Law, 2024)
Досліджено сукупність засобів, що за чинним законодавством є складовими економічного механізму охорони довкілля. Розглянуто положення щодо податкових стимулів, не пов’язаних із прямим бюджетним фінансуванням у сфері використання земель. Аргументовано, що за відсутності системного підходу до законодавчого закріплення механізму їх застосування вказані заходи не є дієвими. Обґрунтовано, що норми земельного законодавства відносно пільг при сплаті земельного податку не узгоджені з положенням податкового законодавства та законодавства про місцеве самоврядування. Запропоновано усунення зазначених суперечностей шляхом внесення змін до земельного законодавства.