ПРОЦЕС СТРАТЕГІЧНОГО УПРАВЛІННЮ РОЗВИТКОМ МАРКЕТИНГОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА: ОБҐРУНТУВАННЯ ПРОАКТИВНОСТІ: Проблеми управління виробництвом - Raiko, D.V. (Economics and Law, 2024)
Розглянуто види стратегічного управління: реактивне (відповідь підприємства на дії партнерів, споживачів та ін., тобто суб’єктів зовнішнього середовища та стан внутрішнього середовища), проактивне (формування відношення до підприємства та його дій у зовнішньому середовищі та упереджувальна діагностика і прогнозування стану використання економічних ресурсів внутрішнього середовища). Відзначено, що проективне управління відповідає сучасному маркетингу як філософії бізнесу, оскільки останній формує ринок щодо позитивного сприйняття дій підприємства.