ЕКОНОМІКО-ПРАВОВІ ПРОБЛЕМИ ВЕКСЕЛЬНОГО ОБІГУ В УКРАЇНІ: Проблеми правового регулювання господарської діяльності - Ponomarenko, N.A. (Economics and Law, 2024)
Обґрунтовано необхідність активізації вексельного ринку в Україні. Розглянуто чинне законодавство, яке регулює обіг векселів на території України, а також проблемні питання, що пов’язані, у тому числі, з використанням векселя у якості цінного папера. Розроблено пропозиції щодо створення рівноправних умов обігу векселів для приватного та державного секторів економіки, впровадженню практики надання повної інформації про векселедавця, конкретизації можливості використання векселя для формування статутних фондів підприємств тощо.