ПЛАНУВАННЯ ТА ПРОГНОЗУВАННЯ БЮДЖЕТУ ЗА ДОПОМОГОЮ ПРОГРАМНО-ЦІЛЬОВОГО МЕТОДУ У БЮДЖЕТНОМУ ПРОЦЕСІ - ДЕГТЯР, Я.Р. (Economics and Law, 2024)
Розглянуто проблемні питання щодо сутності та організації процесів бюджетного планування і прогнозування в розрізі застосування таких методів їх реалізації, які б в повній мірі відповідали вимогам сьогодення. Стаття присвячена обґрунтуванню напрямів удосконалення бюджетного планування. Досліджено сучасний механізм бюджетного планування в Україні, виділено основні проблемні питання у цій сфері. Досліджено сутність програмно-цільового методу формування та планування бюджету в Україні. Представлено завдання програмно-цільового методу та визначено проблемні аспекти його впровадження в Україні.