ПОНЯТТЯ ТА ОСНОВНІ ВИДИ ДОЧІРНІХ ПІДПРИЄМСТВ: Проблеми розвитку законодавства України - Sulzhenko, A.V. (Economics and Law, 2024)
У статті розглянуто поняття дочірнього підприємства: загальне та окремих його видів — унітарного і корпоративного. Піддано критиці вузьке тлумачення дочірнього підприємства як такого, що створюється єдиним засновником — юридичною особою. Обґрунтовано доцільність уніфікованого підходу в регулюванні дочірніх підприємств за наявності відносин контролю-підпорядкування, незалежно від кількості учасників.