СУБ’ЄКТИ ІНІЦІЮВАННЯ ВИЗНАННЯ НЕДІЙСНИМ ГОСПОДАРСЬКОГО ДОГОВОРУ, ЩО СУПЕРЕЧИТЬ ІНТЕРЕСАМ ДЕРЖАВИ І СУСПІЛЬСТВА: Проблеми розвитку законодавства України - Salenko, V.Y. (Economics and Law, 2024)
З метою посилення захисту всіх учасників у сфері господарювання сформовано пропозиції щодо доповнення кола суб’єктів, які можуть ініціювати в судовому порядку визнання недійсним господарського договору, що суперечить інтересам держави і суспільства. Визначено відмінності між органами державної влади та органами місцевого самоврядування. Запропоновано надати право органам місцевого самоврядування ініціювати в судовому порядку визнання недійсним господарського договору, який суперечить інтересам держави і суспільства.