ДО ОСОБЛИВОСТЕЙ ДОСЛІДЖЕННЯ РЕГІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІЧНОЇ СИСТЕМИ: Соціально-економічні проблеми регіонального розвитку - Vasylenko, V.M. (Economics and Law, 2024)
Розглянуто теоретичні передумови (парадигматика) можливостей дослідження регіональної економічної системи. Виділено конструктивні особливості розуміння регіону як економічної системи. Обґрунтовано підходи до виділення складових регіональної економічної системи. Акцентовано увагу на тому, що діагностика регіональної економічної системи покликана забезпечити виділення та ідентифікацію проблемних ситуацій у територіальній організації продуктивних сил.