ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ УКРАЇНСЬКОГО ТА ЄВРОПЕЙСЬКОГО ЗАКОНОДАВСТВА ПРО УСТАНОВИ: Економіко-правові проблеми господарювання - Nesterenko, P.V. (Economics and Law, 2024)
Статтю присвячено актуальній науковій проблемі визначення правового статусу установ за українським законодавством і законодавством деяких країн ЄС (Франції, Нідерландів, Люксембургу на ін.). Розглянуто проблему регулювання підприємницької діяльності установ і можливості їх участі у створенні залежних юридичних осіб. Обґрунтовано точку зору щодо необхідності встановлення певних обмежень для установ на участь у господарських товариствах і приватних підприємствах.