НОВІТНІ ТЕНДЕНЦІЇ І ВИКЛИКИ РОЗВИТКУ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ: РЕГІОНАЛЬНИЙ ВИМІР - ІЩУК, С.О. (Economics and Law, 2024)
Досліджено вплив зовнішніх чинників на показники соціально-економічного розвитку України упродовж 2012—2018 рр. Побудовано рейтинг регіонів України за їхнім внеском у валовий внутрішній продукт і проаналізовано його динаміку. Запропоновано авторську типологію регіонів за рівнем їхньої економічної спеціалізації. Визначено основні проблеми національної економіки та запропоновано комплекс механізмів для їх подолання.