ЕКОНОМІКО-ПРАВОВИЙ АНАЛІЗ РЕСТРИКТИВНОЇ ГРОШОВО-КРЕДИТНОЇ ПОЛІТИКИ ДЕРЖАВИ - ГУДІМА, Т.С. (Economics and Law, 2024)
Проведено економіко-правовове аналізування рестриктивної грошово-кредитної політики держави. Досліджено окремі аспекти її правового забезпечення та його впливу на економічний розвиток країни. Виявлено, що сучасне законодавство надає можливості проводити грошово-кредитну політику із порушенням принципів соціальної справедливості, економічної ефективності та відповідальності. Це дестабілізує суспільний господарський порядок і сприяє несправедливому перерозподілу. Встановлено відсутність правового механізму реалізації деяких норм банківського законодавства. Запропоновано шляхи вирішення виявлених у ході аналізу проблем.