СУДОВА ПРАВОТВОРЧІСТЬ У ПИТАННЯХ ГОСПОДАРСЬКОЇ ЮРИСДИКЦІЇ - ХУДЕНКО, О.О. (Economics and Law, 2024)
Розглянуто повноваження й обмеження Верховного Суду в коригуванні судової юрисдикції. Встановлено, що відправним для цього має бути предметний критерій (зокрема характер спірних правовідносин), а запобіжником — дотримання законодавчо встановлених засад розподілу юрисдикції. Наголошено на тому, що Верховний Суд повинен не тільки стверджувати належність господарських спорів до господарської юрисдикції, а й аргументувати причини їхньої неналежності до цивільної або адміністративної.