ГОСПОДАРСЬКО-ПРАВОВИЙ СТАТУС ОСІБ, ЯКІ ЗДІЙСНЮЮТЬ НЕЗАЛЕЖНУ ПРОФЕСІЙНУ ДІЯЛЬНІСТЬ - ХУДЕНКО, М.В. (Economics and Law, 2024)
У ході аналізу ознак (елементів) правового статусу суб’єктів господарювання обґрунтовано належність осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність, до суб’єктів господарського права та учасників господарських відносин. З метою законодавчого закріплення статусу суб’єкта господарювання за особами, які здійснюють незалежну професійну діяльність, пропонується внести відповідні зміни до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань», Класифікатора організаційно-правових форм господарювання та Класифікатора видів економічної діяльності. Особливу увагу приділено характеру прав і обов’язків осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність, їхній господарській компетенції.