ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ В УКРАЇНІ - Moroz, O.S. (Economics and Law, 2024)
Дано коротку характеристику нормативно-правової основи проведення соціального діалогу в Україні, а також публікацій щодо окремих аспектів узгодження інтересів між партнерами. Визначено роль розвитку публічної сфери в соціальній політиці для досягнення бажаних результатів соціального діалогу та наведені особливості такого діалогу в різних країнах. В якості перспектив підвищення ефективності соціального діалогу запропоновано зосередити увагу на окремих елементах, що складають переговорну впорядкованість у публічній сфері соціальної політики, — характеристиці окремих соціальних груп, інтереси яких представляють суб’єкти соціально го діалогу, а також володіння цими суб’єктами певними компетенціями.