ВИЗНАЧЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ МІЖРЕГІОНАЛЬНИХ ЕКОНОМІЧНИХ ВЗАЄМОДІЙ: Соціально-економічні проблеми регіонального розвитку - Butenko, T.O. (Economics and Law, 2024)
Дано визначення міжрегіональних еко-номічних взаємодій. Обґрунтовано системний підхід до визначення ефективності міжрегіональних економічних взаємодій. Описано можливі показники ефективності міжрегіональних економічних взаємодій, в основу яких закладено цілі взаємодії, умови та шляхи їх досягнення. Встановлено, що ефективна взаємодія обумовлюється таким співвідношенням між боротьбою і співпрацею, а також узгодженістю інтересів її учасників, при якому досягається територіальна структура кінцевого споживання, що забезпечує збалансований регіональний розвиток.