НАУКОВО-МЕТОДИЧНІ ЗАСАДИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МЕХАНІЗМУ ДІАГНОСТИКИ РЕГІОНАЛЬНОГО СОЦІУМУ: Соціально-економічні проблеми регіонального розвитку - Boychenko, E.B. (Economics and Law, 2024)
Розроблено науково-методичні засади забезпечення механізму діагностики регіонального соціуму. Доведено, що механізм діагностики повинен будуватися на науково обґрунтованих елементах, логічно визначеній структурі, схемах їх дій, взаємодії та взаємозв’язків. Змістом механізму діагностики регіонального соціуму є комплекс організаційних, інформаційних, методичних і управлінських взаємопов’язаних послідовних дій, призначених для виявлення тенденцій розвитку відтворення соціального життя населення з метою розробки дієвих стабілізаційних стратегій економічного та соціального розвитку регіону.