РЕНТООРІЄНТОВАНА ПОВЕДІНКА СУБ’ЄКТІВ ВІТЧИЗНЯНОЇ ЕКОНОМІКИ В КОНТЕКСТІ “ПРОКЛЯТТЯ РЕСУРСІВ”: Інституціональні проблеми економіки - Burlutskyi, S.V.; Burlutska, S.V. (Economics and Law, 2024)
У статті доведено, що ринкова трансформація вітчизняної економічної системи супроводжується посиленням міжрегіональних і міжнародних диспропорцій. У контексті феномену "прокляття ресурсів" визначальним чинником таких диспропорцій є рентоорієнтована поведінка. Сформульовано та емпірично доведено гіпотези щодо існування джерел економічної ренти. Кількісно оцінені втрати вітчизняної економіки від реалізації рентоорієнотованої поведінки.