КРИТЕРІЇ ОЦІНКИ ВИНИКНЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ РЕНТИ (МІЖРЕГІОНАЛЬНИЙ ВИМІР): Соціально-економічні проблеми регіонального розвитку - Vasylenko, V.M. (Economics and Law, 2024)
Показано, що лібералізація економічних відносин підсилює міжрегіональні відмінності. Реальним чинником таких відмінностей стає економічна рента. Розглянуто міру (засіб вимірювання) й характеристики (кількісні і якісні) її виникнення. Запропоновано, щоб можливим інструментом попередження міжрегіональних відмінностей стала система критеріїв відповідної оцінки економічної ренти.