МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ТА ОКРЕМІ ПРАВОВІ ЗАСОБИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТІЙКОСТІ ЕКОНОМІКИ: ДОСВІД ЄС ТА МОЖЛИВОСТІ ЙОГО ВРАХУВАННЯ У НАЦІОНАЛЬНІЙ ПРАВОТВОРЧІЙ ДІЯЛЬНОСТІ - УСТИМЕНКО, Володимир; ДЖАБРАІЛОВ, Руслан; ГУДІМА, Тетяна; СЄРЄБРЯК, Станіслав (Economics and Law, 2025)
Обґрунтовано, що екзистенціального значення набуває виважена державна політика щодо формування стратегічного бачення майбутнього розвитку, стійкого до внутрішніх і зовнішніх викликів, особливо в економічній сфері. Адекватною від повіддю на численні загрози гібридного характеру, як засвідчує правотворча практика ЄС, стали нові підходи у нормопроєктуванні завдяки інтеграції у систему кращого регулювання методів стратегічного передбачення. Наголошено на тому, що правотворча практика ЄС може стати орієнтиром для вдосконалення національного законодавства, яке визначає засади нормопроєктування завдяки інтеграції методів стратегічного передбачення, а також підвищенню ефективності правових засобів зі значним потенціалом до посилення стійкості і конкурентоспроможності (на прикладі інституту публічних закупівель).