ЗАГАЛЬНІ ТА СПЕЦІАЛЬНІ УМОВИ ЛЕГІТИМАЦІЇ ПОСТАЧАЛЬНИКІВ ПОСЛУГ, ПОВ’ЯЗАНИХ З ОБОРОТОМ ВІРТУАЛЬНИХ АКТИВІВ - КУЛИК, Олег (Economics and Law, 2025)
Проаналізовано загальні та спеціальні умови легітимації постачальників послуг, пов’язаних із оборотом віртуальних активів. Виявлено, що така легітимація — це проходження юридичних процедур, спрямованих на поетапне підтвердження законності входження постачальників послуг, пов’язаних із оборотом віртуальних активів до сфери господарювання, набуття ними господарської правосуб’єктності, необхідної для законного здійснення господарської діяльності, і надання послуг, пов’язаних із оборотом віртуальних активів. Зазначена легітимація проявляється у виконанні передбачених законодавством загальних і спеціальних умов легітимації. Загальною обов’язковою умовою такої легітимації є його державна реєстрація як суб’єкта господарювання. Спеціальними умовами зазначеної легітимації є: спеціальна державна реєстрація (для всіх постачальників послуг, пов’язаних із оборотом віртуальних активів); ліцензування (для тих постачальників послуг, пов’язаних з оборотом віртуальних активів, що одночасно є банками чи небанківськими фінансовими установами).