МІСЦЕ ПОЗАСУДОВОГО ЗАХИСТУ СЕРЕД ФОРМ ЗАХИСТУ ПРАВ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ - ЛАВРІН, Олексій (Economics and Law, 2025)
Проаналізовано місце позасудового захисту прав суб’єктів господарювання в системі наявних форм захисту прав. Досліджено співвідношення позасудового захисту з іншими формами захисту, їх спільне використання, надані пропозиції щодо норма тивного визначення та регулювання загальних засад застосування позасудових способів захисту прав суб’єктів господарювання. Проаналізовано класифікацію форм захисту прав, з огляду на характер дій щодо захисту прав. З метою вдосконалення правового регулювання позасудового захисту запропоновано закріплення правової норми щодо повідомлення про порушення прав та застосування захисту прав у позасудовому порядку.