ОЦІНКА РІВНЯ РОЗВИТКУ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ: Соціально-економічні проблеми регіонального розвитку - Khomenko, Yа.V. (Economics and Law, 2024)
У статті запропоновано методику оцінки рівня розвитку регіонів України, яка передбачає визначення інтегрального індексу через агрегування оціночних параметрів регіональних господарських систем. Обґрунтовано систему оціночних критеріїв, визначено методи розрахунку. інтегрального індексу, проведено оцінку рівня розвитку регіонів за період з 1998 по 2005 р.