ЛІЦЕНЗУВАННЯ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ВАНТАЖІВ ЗАЛІЗНИЧНИМ ТРАНСПОРТОМ: ПРОБЛЕМИ ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ - Вебер, М.О. (Economics and Law, 2024)
Розглянуто основні питання ліцензування діяльності з надання послуг перевезення вантажів залізничним транспортом, встановлено недоліки законодавства України про ліцензування відносно перевезення вантажів залізничним транспортом по власним залізничним під’їзним коліям підприємств. Запропоновано внести зміни до Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», уточнивши поняття «надання послуг перевезення вантажів залізничним транспортом» щодо кола суб’єктів і території здійснення перевезень, що надасть можливість уникнути різного розуміння та безпідставного застосування цієї правової норми.