ДЕЯКІ ОСОБЛИВОСТІ ЗАХИСТУ ІНТЕРЕСІВ СТОРІН ПРИ ЗАСТОСУВАННІ ІНСТИТУТУ ВІДНОВЛЕННЯ ПЛАТОСПРОМОЖНОСТІ: Проблеми правового регулювання господарської діяльності - Aseeva, N.V. (Economics and Law, 2024)
Дано аналіз деяких організаційно-правових проблем попередження банкрутства й механізму захисту інтересів суб’єктів господарювання в досудовій санації боржника, процедурі банкрутства, а також захисту інтересів працівників суб’єкта господарювання, визнаного банкрутом. З метою більше ефективного застосування реорганізаційних, відбудовних процедур і захисту інтересів учасників процедури банкрутства, а також працівників банкрута запропоновано реорганізувати Агентство з питань банкрутства в Державний фонд і питань банкрутства з розширенням його повноважень; змінити підхід до підготовки арбітражних керуючих; створювати управлінські комісії у випадку порушення справи про банкрутство великого підприємства під керівництвом арбітражного керуючого, рекомендованого Міністерством економіки України або галузевим міністерством.