ЩОДО УДОСКОНАЛЕННЯ КОНТРОЛЬНОЇ СИСТЕМИ КОНВЕНЦІЇ ПРО ЗАХИСТ ПРАВ ЛЮДИНИ І ОСНОВОПОЛОЖНИХ СВОБОД, ЗАПРОВАДЖЕНОГО ПРОТОКОЛОМ № 14 - МЕДВІДЬ, А.Б. (Economics and Law, 2024)
Досліджено зміст і значення змін та доповнень, внесених Протоколом № 14 до тексту Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року. Детально аналізуються причини, основні положення та результат проведеної реформи функціонування контрольного механізму Конвенції, зокрема впровадження заходів з підвищення ефективності роботи Європейського суду з прав людини.