ІСТОРИКО-ПРАВОВІ ПЕРЕДУМОВИ ДЕСТРУКЦІЇ РЕГУЛЮВАЛЬНОГО ВПЛИВУ ЕНЕРГЕТИЧНОГО ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ - ДЖУМАГЕЛЬДІЄВА, Г.Д. (Economics and Law, 2024)
Визначено історико-правові передумови розвитку енергетичного законодавства України, які спричинили деструктивний характер його впливу на функціонування енергетичного сектору. Аргументовано, що основними чинниками нівелювання позитивного регулювального впливу є несистемність реформування, відокремлення економічного, екологічного та інноваційного аспектів господарської діяльності, повільний темп реформ, зайва спеціалізація енергетичного законодавства.