ОРГАНИ ЗАХИСТУ ПРАВ І ОХОРОНЮВАНИХ ЗАКОНОМ ІНТЕРЕСІВ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ - ГРИГОРЧУК, М.В. (Economics and Law, 2024)
Розглянуто питання ролі і значення органів захисту прав і охоронюваних законом інтересів суб’єктів господарювання. Подано наукові точки зору щодо місця управнених органів захисту в системі забезпечення дотримання прав учасників господарських відносин в Україні. Розглянуто сучасний стан законодавства, яким урегульовано правовий статус органів захисту суб’єктів господарювання. Про аналізовано положення чинних кодексів та інших актів законодавства, в яких визначено процесуальний порядок звернення суб’єктів господарювання за захистом їхніх прав і охоронюваних законом інтересів. Наведено низку суджень, якими обґрунтовується запровадження роз гляду господарських спорів колегіями суддів.