ІНСТИТУЦІОНАЛЬНЕ СЕРЕДОВИЩЕ МІЖНАРОДНОГО БІЗНЕСУ - МОСКАЛЕНКО, Н.О.; ПЕРЕПЕЛЮКОВА, О.В. (Economics and Law, 2024)
Виконано ретроспективний аналіз інституціонального забезпечення діяльності міжнародного бізнесу. Визначено основні особливості сучасного стану інституційного забезпечення міжнародної діяльності в Україні. Проаналізовано правовий аспект діяльності міжнародних відносин. Визначено рівні правового регулювання міжнародної діяльності в Україні. Виокремлено основні інститути, які формують зовнішнє інституціональне середовище міжнародних компаній. Проведено огляд стану інституціонального середовища розвитку міжнародного бізнесу. Проаналізовано основні показники глобальної конкурентоспроможності країн та визначено місце України в даному рейтингу.