ОБҐРУНТУВАННЯ НЕОБХІДНОСТІ РОЗВИТКУ НЕБАНКІВСЬКИХ ФІНАНСОВИХ ІНСТИТУТІВ В УКРАЇНІ - КОРСАКОВА, О.С. (Economics and Law, 2024)
Наведено характерні особливості та пояснено економіко-правове підґрунтя здійснення діяльності небанківськими фінансовими інститутами. Досліджено роль та значення договірних ощадних інститутів (пенсійних фондів і страхових компаній) та інвестиційних посередників (інвестиційних фондів і компаній) у системі формування та розподілу інвестиційних фінансових ресурсів. Виокремлено значення державного регулювання діяльності небанківських фінансових інститутів та охарактеризовано шляхи удосконалення нормативно-правової основи взаємодії суб’єктів ринку небанківських фінансових послуг.