ЕКСПЕРТНА ОЦІНКА ЯК ІНСТРУМЕНТ ВИЗНАЧЕННЯ СПІЛЬНИХ ПРОБЛЕМ РЕГІОНІВ - ВАСИЛЬЧУК, Н.О. (Economics and Law, 2024)
Здійснено експертну оцінку, на основі якої визначено спільні проблеми Сумського, Полтавського, Харківського і Дніпропетровського регіонів. Обґрунтовано доцільність використання експертної оцінки. Доведена головна перевага методу експертної оцінки, суть якої полягає в тому, що фахівці можуть використовувати не тільки інформацію, засновану на статистичних часових показниках, але і нерегулярну разову інформацію якісного характеру. Встановлено, що експертна оцінка сприяє об’єктивному баченню регіональних проблем, що в свою чергу дає можливість оперативно та зважено ухвалювати управлінські рішення.