ПРАВО МАТИ ПРАВО - РОЗОВСКИЙ, Б.Г. (Economics and Law, 2024)
Показано, що на відміну від інших галузей, в теорії екологічного права поняттям суб’єкта, який зазнає збитків від протиправних дій людини, наділяють природу та її окремі об’єкти. Обґрунтовано, що цей постулат не відповідає практиці, де збитки за нераціональне природокористування стягуються з фізичних та юридичних осіб. Автор доводить, що так званий екологічний збиток завдається людині, суспільству. Для точнішого визначенн я цілей і завдань екологічного права запропоновано ввести поняття антропоекологічного права.