АДМІНІСТРАТИВНО-ГОСПОДАРСЬКІ САНКЦІЇ ЗА ПРАВОПОРУШЕННЯ У СФЕРІ ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ: ПЕРЕДУМОВИ І ПЕРСПЕКТИВИ ЗАСТОСУВАННЯ - ТРЕГУБ, О.А. (Economics and Law, 2024)
Досліджено проблему адміністративно-господарських санкцій за правопорушення у сфері поводження з відходами. Виявлено, що основними передумовами застосування санкцій за вказані правопорушення є посягання останніх як на правовий екологічний, так і правовий господарський порядок, а також спрощення правил ведення господарської діяльності у сфері поводження з відходами, що потребує пропорційного посилення охоронної функції права. Обґрунтовано, що найбільші перспективи для відповідних правовідносин має застосування адміністративно-госпо дарського штрафу, вилучення прибутку (доходу) як майнові санкції та обмеження чи зупинення діяльності суб’єкта господарювання як організаційні санкції.