РОЛЬ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ У ФОРМУВАННІ ЛЮДСЬКОГО КАПІТАЛУ: Демографія, економіка праці, соціальна економіка та політика - Khromov, M.I. (Economics and Law, 2024)
Досліджено задачі та роль державної служби зайнятості у забезпеченні повернення незайнятого населення до лав функціонуючого людського капіталу за рахунок створення дієвої системи професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації. Проаналізовано чинники та механізми покращення ситуації на ринку праці, у тому числі й за рахунок створення самостійної системи професійного навчання, безробітних, відновлення їх спроможностей до рівня продуктивної зайнятості. Визначено головні завдання системи професійної Підготовки дорослого населення з урахуванням перспектив сучасного розвитку суспільства, науки, техніки і технологій. Запропоновано власний системний підхід та нові концептуальні принципи комплексного реформування системи професійної підготовки кадрів для забезпечення ефективного розвитку трудового потенціалу.