ІНСТИТУЦІОНАЛЬНІ АСПЕКТИ РЕГУЛЮВАННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ФІНАНСОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ У КОНТЕКСТІ РОЗВИТКУ КРИПТОВАЛЮТ - КОВАЛЬЧУК, А.Т.; КОТЛЯРЕВСЬКИЙ, Я.В.; КНЯЗЄВ, С.І. (Economics and Law, 2024)
Бурхливий розвиток інноваційних фінансових технологій, що відбивається у появі нових та революційному оновленні усталених форм відносин між суб’єктами в національних економіках і міжнародних фінансах, потребує дедалі більшої уваги від глобальних регуляторів, адже містить як потенціал випереджального розвитку, так і системні ризики для стійкості грошово-кредитних систем. Розглянуто актуалітети встановлення збалансованого режиму регулювання криптовалют на основі дискурсу провідних наднаціональних організацій, потреби врахування особливих положень щодо протидії відмиванню грошей, урахування аспектів інституціоналізму та фінансового права стосовно особливостей об’єкта регулювання, пріоритизацію спеціального характеру антикорупційного дирижизму в ході розроблення та реалізації відповідної політики у національному контексті.