МОДЕРНІЗАЦІЯ ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ ВИРОБНИЦТВА І ВИКОРИСТАННЯ БІОМАСИ НА ЗАСАДАХ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - ТРЕГУБ, О.А. (Economics and Law, 2024)
Розглянуто критерії сталості для різних видів біопалива, визначені у законодавстві Європейського Союзу. Запропоновано розробити та увести в Україні національні критерії сталості для біопалива, що виробляється з лісової біомаси, а також адаптувати до критеріїв сталості енергетичне й суміжне з ним законодавство. Аргументовано необхідність встановлення «зеленого» тарифу лише тим виробникам електроенергії з біомаси, що використовують стале біопаливо.