НОВІТНЯ СТРУКТУРА СИСТЕМИ НАДРОВОГО ПРАВА - КІРІН, Р.С. (Economics and Law, 2024)
Проаналізовано підходи до визначення місця надрового права в сис темах інших галузей права. Представлено авторську рівневу структуру системи надрового права, засновану на принципах диференціації виду надрового діяння (користування, охорона, безпека) для родових галузей і виду надрового ресурсу (мінерально-сировинні, геологічні, підземні, геоенергетичні) для безпосередніх галузей. Запропоновано деталізацію систем конкретних безпосередніх галузевих надроправових елементів — гірничого та геологічного права.