ОСОБЛИВОСТІ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРИНЦИПУ ПРОПОРЦІЙНОСТІ У ПУБЛІЧНИХ ЗАКУПІВЛЯХ - МАЛОЛІТНЕВА, В.К. (Economics and Law, 2024)
Досліджено сутність принципу пропорційності у публічних закупівлях, визначену через категорію обмеження дискреції замовників під час усіх етапів закупівлі, що може слугувати додатковою гарантією для захисту учасників тендеру від дискримінаційних вимог, які є завищеними або не є об’єктивно виправданими; категорію узгодження дій законодавця у частині визначення нормативно-правових засад здійснення публічних закупівель із економіко-правовою метою таких закупівель; категорію визначення меж можливих обмежень конкуренції під час здійснення закупівлі, які обумовлені публічним інтересом. Акцентовано увагу на ролі принципу пропорційності у разі реалізації «горизонтальних» цілей у публічних закупівлях.