МЕТОДИКИ ОЦІНКИ ЕКОНОМІЧНИХ І СОЦІАЛЬНИХ НАСЛІДКІВ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ДЛЯ ТЕХНОГЕННО НАВАНТАЖЕНИХ ТЕРИТОРІЙ: Інституціональні проблеми економіки - Kremenovska, I.V.; Kryazhych, O.O. (Economics and Law, 2024)
Проаналізовано демографічні, виробничі, правові та інші фактори, що впливають на стан екологічної безпеки на техногенно навантаженій території. Виявлено залежності, що дозволяють прогнозувати виникнення й розвиток критичних тенденцій соціально-економічного характеру на техногенно навантажених територіях. Запропоновано методику оцінки економічних і соціальних наслідків господарської діяльності, визначено перспективи її використання під час прийняття управлінських рішень, спрямованих на зниження техногенного навантаження.