ОСОБЛИВОСТІ ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ ПРОСТОРОВОГО РОЗВИТКУ ІНДУСТРІАЛЬНОГО РЕГІОНУ: Інституціональні проблеми економіки - Barbashova, N.V. (Economics and Law, 2024)
Досліджено правові аспекти регулювання просторового розвитку індустріального регіону, яке передбачає зростання його конкурентоспроможності та зниження рівня загроз екологічного характеру. Показано, що в основі просторового розвитку індустріального регіону повинна лежати політика екологічної модернізації підприємств шляхом впровадження інновацій і створення міських агломерацій. Обґрунтовано необхідність розробки спеціального закону “Про міські агломерації в Україні”.